Werken met 30 graden: outfit tips

Werken met 30 graden: outfit tips

Stel je voor. Je woont in Nederland en tegen alle verwachtingen in, is het al langer dan een maand fantastisch mooi weer. Je ziet jezelf al helemaal lopen langs de boulevard op het strand in dat mooie, leuke zomerjurkje van je met spaghetti bandjes. Heerlijk zomers, perfect voor deze tropische temperaturen. Maar dan, wanneer je op het punt staat om een lekker koud ijsje te scoren, schrik je wakker uit deze dagdroom vanachter je bureau in je warme, lange broek. Je hebt namelijk gewoon een baan en dan kan je – in de meeste gevallen – dat korte jurkje dus maar beter in je kast laten hangen. Daarom heb ik hier wat outfittips op een rijtje gezet voor als je moet werken met 30 graden.

1. De witte blouse
De witte blouse is zo’n klassieker die wat mij betreft niet mag ontbreken in je garderobe. Ideaal voor in de zomer! Kies het liefst voor eentje die gemaakt is van linnen of katoen, zodat de blouse lekker luchtig is. Doordat ie wat wijd valt, merk je maar amper dat je iets aan hebt. Draag de blouse in een leuke (high waist) spijkerbroek met sneakers eronder of een mooie hak.

outfit tips

2. De rok
Deze zomer zijn er ontzettend veel leuke rokken. Van stoere (denim) kokerrokken tot een mooie, lange ruffle rok zoals dit exemplaar: hiermee sla je de plank nooit mis. Erg zomers en heel geschikt voor op de werkvloer! Combineer het met een oversized T-shirt voor een nonchalante look, waarbij je er toch netjes uitziet.

Outfit tips

3. (Enkel)lange jurk
Ga voor een lange, zomerjurk met eventueel een split bij de benen. Zo is ie lekker luchtig, maar is alles toch goed bedekt. Een lange blouse- of overslagjurk zit vaak niet strak, waardoor je het er niet snel warm in hebt. Probeer wel om stoffen als polyester te vermijden: hier ga je sneller in transpireren.

Outfit tips

4. Luchtige jurkjes
Luchtig is key. Maar dat had je waarschijnlijk al wel door inmiddels ;). Ga voor zwierige zomerjurkjes die lekker wijd vallen. Ben je bang dat je geen figuur meer over houd in al die wijde jurkjes? Doe dan een riem om je taille. Off-shoulder kan goed wanneer het jurkje verder wel mouwen heeft: zo is het niet té bloot. Bedenk wel even wat een geschikte lengte is voor een jurk of rok bij jouw werkplaats.  Ieder bedrijf kan hier anders in zijn. (Ik zou in de meeste gevallen voor een wat langere lengte gaan dan onderstaande foto). Maar wanneer je twijfelt over de geschiktheid van de lengte van een jurk, houd dan altijd knielengte aan: dan zit je sowieso goed!

Outfit tips

Overige tips

Probeer synthetische stoffen te vermijden: hier ga je snel in transpireren en dat ruik je goed in deze stoffen ook. (En we willen allemaal geen stinkies op kantoor right, ghehe). Ga daarom dus liever voor katoen en linnen.

Op kantoor kan nog wel eens de airco flink aanstaan, terwijl het buiten en in de auto/trein/bus bloedheet is. Neem daarom eventueel een extra topje mee die je aan kunt doen na het werk, zodat het onderweg naar huis beter uit te houden is!

Wat doe jij het liefste aan naar kantoor met dit weer?

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *