Vrouwenvoetbal: deze types vind je in een elftal

Vrouwenvoetbal: deze types vind je in een elftal

Als er iets is dat voetbal net even wat leuker maakt dan is het vrouwenvoetbal wel. Een groep fanatieke dames die hun uiterste best doen om de wedstrijd te winnen. Toch is het gros van de vrouwenspeelsters bij lange na niet gelijk aan het niveau van Ronaldo. Maar dat maakt het niet minder spannend om naar een wedstrijd te kijken. Want laten we eerlijk zijn; je maakt wat mee tijdens zo’n legendarische wedstrijd. Deze types herken jij sowieso in een elftal.

 1. De actrice

Meerdere awards heeft deze speelster al binnen gesleept. Ze kan namelijk acteren als de beste. Wanneer ze niet eens geraakt wordt, ligt ze toch op de grond te creperen van de pijn. En met succes, want ze krijgt een vrije trap mee. Vervolgens lacht ze geniepig en kijkt ze je nog even aan met een duivelse blik in haar ogen voordat ze iedereen voorbij rent en een doelpunt maakt.

 1. De asbak

Wanneer je aankomt lopen bij het verzamelpunt voor aanvang van de wedstrijd, staat deze meid al met een sigaret in haar rechterhand en een blikje Redbull links. Gezondheid zit er op zaterdag niet bij. Ze klaagt dat ze geen conditie heeft, (door het roken natuurlijk), maar toch weet ze het in het veld elke keer weer ver te schoppen. Na drie kwartier haar benen onder haar lijf vandaan te hebben gelopen, eindigt ze na de rust toch op de bank. Maar wanneer je een tweede blik werpt heeft ze zich al verplaatst naar een stukje gras 20 cm náást de duc-out, waar ze bij zit te komen onder het genot van – jawel – een lekker sigaretje.

 1. De sterspeelster

Ieder vrouwenteam heeft wel een dame die tenminste écht kan voetballen. En zowel het eigen team als de tegenstanders zijn hiervan op de hoogte. Wanneer deze sterspeelster al zeven tegenstanders heeft gepasseerd en op het moment staat om gesandwiched te worden door de laatste twee verdedigers, is het toch echt tijd om de bal af te geven aan een medespeelster. Maar deze zijn natuurlijk nergens te bekennen en staan uit voorzorg alweer achterin, want iedereen vertrouwt op die ene goede speelster.

 1. De slider

Deze chick hoopt nog steeds dat het voetbalveld ooit transformeert in een grote glijbaan met sop, want ze maakt alleen maar slidings. Kan ze het niet winnen, sliding. Is ze boos, sliding. Weet ze het even niet meer, sliding. Is haar tegenstander te snel? Sliding. Bal aan de andere kant van het veld, dan nóg maakt zij een sliding. Want dat is gewoon haar tactiek en meer doet ze niet.

 1. De bankzitter

Deze speelster heeft haar basisplaats het liefst op de bank. Ze is er duidelijk alleen voor de gezelligheid in het team en sporten is bijzaak. Ze maakt zich totaal niet druk als ze met 5-0 achter staan, want deelnemen is belangrijker dan winnen. Wanneer zij wel in het veld staat, wordt ze toch fanatiek. Ze vraagt om de bal, maar komt erachter dat ze er eigenlijk niet zoveel mee kan. Ze wordt zenuwachtig, waardoor ze in paniek nog zo’n drie meter met de bal rent, deze een eind naar voren jast en roept: ‘LOPEN *NAAM SPEELSTER VOOR HAAR*, JIJ GAAN, KOM OP!’. In de hoop dat zij het verder afmaakt. Daarna staat ze met haar handen achter haar hoofd om op adem te komen en seint ze naar de coach om te wisselen, want haar bijdrage zit er voorlopig wel weer even op.

 1. De agressieveling

“Nummer 5 heeft een enkelblessure, dus wanneer je de kans krijgt, trap dan op haar enkel”. Dit is een veelgehoorde uitspraak van deze speelster. Ze is altijd op de hoogte van de zwakke punten van haar rivalen. Ook maakt ze graag ruzie. Of het nu met de scheids is, de tegenstanders of met haar eigen teamgenoten; er moet gewoon iemand uitgescholden en/of geduwd worden. Je weet dat het pas echt spannend wordt als ze op iemand af stapt, eng dichtbij gaat staan en dreigend haar lippen op elkaar zet totdat ze wit worden en haar hoofd naar voren duwt om de ander even goed bang te maken. Tot slot roept ze nog even: ‘kom dan, had je wat?’ erachteraan en dan loopt ze “stoer” weg.

 1. De barbie

De barbie draagt nog net geen lint met ‘Miss v.v. Boerendorp’ erop tijdens het voetballen, maar stiekem denkt ze wel dat ze hieraan mee doet. Je herkent haar aan haar perfect opgestoken haar en de dikke laag make-up op haar gezicht. Ze is een uur eerder uit bed gegaan voor die foundation en blush, om het vervolgens binnen de kortste keren er weer vanaf te zweten. Maar ach, ze ziet er in ieder geval goed uit als ze aan de wedstrijd begint. Koppen slaat ze liever over, want gras en modder hoort gewoon niet in haar haar thuis.

 1. De geblesseerde

Deze doet eigenlijk gewoon mee voor spek en bonen. Inmiddels heeft ze al meerdere seizoenen een blessure die maar niet overgaat, maar toch wil ze graag blijven voetballen. Na de eerste tien minuten valt ze al uit en kan ze de rest van de wedstrijd niet meer meedoen. Hier zijn er vaak een stuk of 3 van in het team, waardoor het team uiteindelijk met negen man verder moet spelen.

 1. De zenuwpees

De chick die voor elke voetbalwedstrijd zenuwachtig is. Ze weet precies welke tegenstanders ze voor zich heeft en wat ze ervan kan verwachten. Denk maar niet dat ze mee doet met de wedstrijd zonder letterlijk te poepen van te voren in zeven kleuren stront.

 1. De kletser

Degene die iedereen altijd te vriend wil houden. Ze praat met haar tegenstander over het weer en over de voorgaande wedstrijden. Ze vraagt of haar tegenstander gisteren nog wat leuks gedaan heeft en vergeet dat ze aan het voetballen is. Haar tegenstander vergeet dit echter niet, en passeert haar zonder te antwoorden met een panna. Staat ze toch mooi te kijken; elke keer weer. Maar dat geeft helemaal niets. Want eigenlijk is ze hier toch alleen voor de derde helft die niet vroeg genoeg kan beginnen met een biertje onder de douche.

 1. De bulldozer

Deze chick is nergens bang voor en banjert overal doorheen. ‘Red je het nie, dan enkel of knie’ is haar motto. Als ze onderuit gaat maakt ze er een ware show van met koprol en al, om vervolgens weer verder te gaan met de bal en nog wat tegenspeelsters te passeren. Deze chick verdient elke keer weer een staande ovatie.

Welk type speelster ontbreekt volgens jou nooit in een vrouwenelftal? En welke ben je zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *