Het Feest Der Teleurstellingen: zo ga je er mee om

Het Feest Der Teleurstellingen: zo ga je er mee om

Ah, Oud & Nieuw. In de volksmond ook wel ‘Het Feest Der Teleurstellingen’ genoemd. Vanavond is het zo ver. En ik heb het gevoel dat het weer compleet uit de hand gaat lopen. 

Net als ieder jaar, vieren we Oud & Nieuw. En net als ieder jaar, valt het gruwelijk hard tegen. De een is te dronken en weet er niks meer van. De ander is juist niet dronken genoeg en heeft hoe dan ook een kut avond. Want laten we even eerlijk zijn: het is nooit wat we ervan verwachten. Maar waarom is het dan nooit wat we ervan verwachten? Waarom kan Oud & Nieuw niet eens wél een dik feest zijn dat nooit te vergeten is?

We hebben hier te maken met iemand die uit ervaring spreekt. Want net als voor jou, geldt: been there, done that, ook voor mij. Daarom heb ik tips om Het Feest Der Teleurstellingen niet tot een teleurstelling te maken dit jaar. Dus, mocht je k*t plannen hebben gemaakt dit jaar, het is nog niet te laat om te veranderen. Onthoud: de overleden kat van de tante van de vriendin van je neef werkt altijd.

Voordat ik je mijn tips geef, kijken we eerst even naar de spelbrekers van dit grootse feest.

Potentiële scenario’s waardoor het tegen valt

  • Al je vrienden willen wat anders doen met Oud & Nieuw en het eindigt in één grote groepsdiscussie waarin iedereen boos de groepsapp verlaat
  • Je vrienden hebben wel plannen, maar bij geen van deze plannen zit jij inbegrepen
  • Om 00.00 uur ga je naar buiten om van het vuurwerk te genieten, maar het is fucking mistig, dus je ziet helemaal niks. Honderden euro’s voor niks de lucht ingeschoten. Of het regent en je wil gewoon naar binnen. Sta je dan met je champagne waar regen in komt
  • Je bent om 00.00 uur al te dronken en voelt je kut
  • Je bent op dat moment nog te nuchter en weet niet wat je met al die overenthousiaste dronken mensen om je heen aan moet. BALANCE IS KEY, hoe vaak moet dat nog gezegd worden?
  • Bij sommige mensen krijg je ineens een intens twijfel moment, want: ken je diegene goed genoeg om ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen of loop je gewoon snel door? Je besluit het gewoon te doen, want kom op, je bent toch dronken en het is wel Nieuwjaar. Maar dan: geef je een klap tegen de schouder, geef je een box of toch ongemakkelijk drie zoenen?
  • Thuis is het super gezellig, vol goede moed ga je naar het feestje en je merkt al meteen dat het een slecht idee was
  • Het is gewoon hetzelfde als ieder jaar

De gouden tips

Maak er niet een té groot ding van

Nadat de kerst voorbij is, storten we ons volledig op de films waarin Oud & Nieuw de hoofdrol speelt. Perfecte scenes waarin ze om 12 uur ‘s nachts de liefde van hun leven kussen, waar ze op een fantastische locatie zijn en ze de meest dolle avond ooit hebben, met de allerbeste muziek waar ze heel de nacht op staan te swingen. Natuurlijk willen wij dat deze magische momenten ook voor ons werkelijkheid worden.

Maar ik zeg het je alvast: nee. Gewoon nee. Ain’t gonna happen. Dus bereid je voor op het ergste. Op een kut avond. Dat het net als ieder jaar toch weer tegenvalt. En dan, wie weet: magic happens en heb je toch een super vette avond.

Vermijd shotjes

De grootste boosdoener: shotjes. Het is altijd leuk en gezellig, maar eerlijk, ze zijn gemeen. Je voelt er niks van, dus je neemt er nog drie. En dan ineens: je wordt gegrepen door het leed dat ‘vergeten shotjes die ineens inslaan’ heet en beseft (te laat) dat het toch te veel was.

Wil je toch een shotje nemen? Snap ik. Mensen zijn goed in overhalen. Zo werd ik pas overgehaald door o.a. Tom Koekkoek. Hij speelde het slim. Hij begon eerst over mijn blog, maar zei vervolgens dat hij nog nooit iets gelezen had. (De arrogantie! Dus misschien werkt dit). Daarnaast namen ze tequila en laat dat nu net mijn lievelingsshotje zijn, dus nee zeggen was lastig. Ik nam het shotje en alles ging goed. De truc? Neem het met iemand genaamd Tom in de groep en houd het bij maximaal 2. Beter voor iedereen.

Maak geen dubbele plannen

De kans is groot dat je tot 00.00 uur bij iemand thuis zit en dat je na twaalven de hort op gaat. Zorg er dit jaar voor dat je dan na twaalven maar naar 1 andere plek gaat. Want hoe leuk het ook lijkt om eerst nog naar een huisfeestje te gaan voordat je naar je geplande feestje gaat, het is niet ideaal.

Misschien is het huisfeestje ineens heel gezellig en moet je daar weg, omdat je vrienden per se naar dat geplande feestje willen. Of het is juist super stom en je zit daar je tijd te verdoen. Conclusie: je stelt mensen altijd teleur, (daar heb je het al), dus maak op tijd je keuze en voorkom dit. Je komt hoe dan ook ‘te laat’ bij het andere feestje en diegene die het huisfeestje organiseert, vindt het ook niet leuk dat je weer weg gaat.

Blijf eens een keer thuis

Ik heb nooit begrepen waarom mensen de stad in gaan naar een of ander ‘dik’ Oud & Nieuw feest. Want, waarom zou je? Wie ken je daar? Daarbij zijn die feesten meerdere keren in een jaar, dus niks geen FOMO (Fear Of Missing Out).

Blijf gewoon een keer lekker thuis. Geef een huisfeest of haal een vriend over om zijn of haar huis te misbruiken. Want wat is nu leuker dan Oud & Nieuw vieren met de mensen waar je echt gelukkig van wordt en van houdt? Voordeel: je hoeft jezelf en je prikkende ogen niet te pijnigen tot 6 uur in de ochtend en kan gewoon lekker gaan slapen wanneer jij dat wil.

Geniet vooral van Het Feest Der Teleurstellingen

Dit artikel moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen, want natuurlijk wordt het hartstikke leuk. Hopelijk hebben jullie allemaal een ontzettend goede, leuke, mooie, legendarische avond erbij voor in de boeken. Woehoe, enjoy! En nu aftellen maar, allemaal! En denk eraan: wel op tijd inzetten.

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

HAPPY NEW YEAR!

xxxxxxx

 

Beeld: Amy Shamblen

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *