Plan de capsule: mijn februari 2019 Bullet Journal

Plan de capsule: mijn februari 2019 Bullet Journal

Al zo’n half jaar heb ik een bullet journal, maar deed ik er niets mee. Ik keek wel veel filmpjes op YouTube van prachtige bullet journals, maar ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen en maakte er ook geen tijd voor. Een beetje net zoals dat je naar work-out video’s kijkt in de veronderstelling dat je het na gaat doen – wat je dus niet doet – en je zelf dan wijs maakt dat dit ook bij het proces van sporten hoort, want je weet nu in ieder geval hoe het moet. Anyone?! 

Na mijn stage die ik eind januari afsloot, had ik ineens zeeën van tijd en besloot ik het toch maar eens op te pakken. Het was te laat om nog spreads voor januari te maken, dus 2019 begint bij deze gewoon in februari voor mij. Wat m’n bullet journal betreft dan.

Plan met mij

Ik ben dus net pas begonnen en heb nog veel te leren, maar ik doe veel inspiratie op op Pinterest en maak er dan mijn eigen variatie op.

Bullet journal februari

Dit is de spread waar de nieuwe maand begint: februari. Ik wilde een mooie collage maken, dus ik scheurde, knipte en plakte van alles uit magazines in m’n bullet journal. Uiteindelijk is het niet helemaal geworden wat ik wilde, maar hey: volgende maand beter!

Op de rechter pagina heb ik vooral veel blaadjes getekend en dit komt op de rest van de spreads telkens weer terug. Zo heb ik eenheid geprobeerd te creëren in deze maand. Zoals je ziet ging het handletteren mij hier nog niet zo goed af, maar oefening baart kunst! Het gaat steeds beter.

Bullet journal februari

Dit is mijn verjaardagsspread. Hoewel ik de meeste verjaardagen uit mijn hoofd weet, vond ik dit toch wel handig en vooral heel leuk om te doen. Deze spread heb ik later gemaakt, maar vindt eigenlijk nog plaats vóór het begin van de maand februari, want dit is natuurlijk voor het hele jaar.

Bullet journal februari

Habit tracker

Dit is een spread die ik later nog aan mijn bullet journal heb toegevoegd. Een habit tracker leek me eerst namelijk onzin, maar bij nader inzien vind ik het juist heel handig. Je confronteert jezelf met de gewoontes die je jezelf wil aanleren en of je deze ook daadwerkelijk naleeft. Een erg fijn overzicht!

Goals

Ook heb ik mijn doelen/ to do’s voor deze maand samengevoegd in een pagina.

P.s. Handige BuJo hack: Om deze spread snel te vinden heb ik linksonder een stukje washi tape geplakt. 

Bullet journal februari

Weekoverzicht

Ook deze spread is één van de eerste die ik maakte. Zoals je ziet is ‘ie niet heel spannend en ging het handletteren hier nog niet top. Alle vier de weken van deze maand heb ik op deze manier gemaakt. Ik vind het fijn als ik genoeg ruimte heb om mijn to do’s op te schrijven, maar wie weet pak ik dit volgende maand anders aan.

Bullet journal februari

Bullet journal februari

Films & boeken spread

Van deze spreads word ik het meest vrolijk. Ik houd op deze pagina’s bij welke films en series ik heb gezien deze maand en ik beoordeel ze aan de hand van sterren. Tip: de beste serie tot nu toe vind ik echt Sex Education, dus ga dit kijken als je dat nog niet gedaan had!

Verder houd ik ook bij welke boeken ik graag wil lezen en waar ik in bezig ben.

Ontspannend de maand beginnen

Hoewel ik me af en toe een beetje een kleuter voelde met al mijn kleurtjes, ben ik daar inmiddels overheen en heb ik alweer zin om de volgende maand te plannen. Het voelt best wel alsof ik iets ‘nieuws’ heb gevonden voor mezelf. Het bedenken en uitwerken van de spreads, zorgt voor mij ook echt wel voor ontspanning.

Daarnaast zit ik ook veel minder op mijn telefoon als ik aan het bullet journaling ben. Waar ik tijdens het serie kijken regelmatig mijn telefoon pak, doe ik dat hier totaal niet en blijf ik lekker bezig. Ideaal voor als je – net als ik – wat meer offline wil zijn dus!

Over meer offline zijn gesproken: lees hier de 3 redenen waarom we zo verslaafd zijn aan Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *