Valentijnsdag is pure marketing

Valentijnsdag is pure marketing

Deze is voor degene die weet hoe bedrijven perfect op Valentijnsdag inspelen, omdat het pure marketing is. Die niet in die rake reclames trapt, en niet buiten stapt uit de winkel met een aankoop, alleen maar omdat er een goede grap aan vast hangt.

Deze is voor degene die roept dat Valentijnsdag alleen maar pure marketing is. Die de emmer vol met hartjes over het hele jaar verspreid in plaats van het in 1 keer leeg te gieten.

Deze is voor degene die Valentijnsdag pure marketing noemt, omdat ‘ie single is. Wetende dat er geen bloemen komen en dat er geen liefdesbrief op de deurmat zal vallen, waar stiekem naar verlangd wordt. Die vrolijk roept dat de portemonnee zo niet lichter wordt, maar met alle liefde wat muntgeld had willen missen.

Deze is voor de hopeloze romanticus, die diep van binnen doorheeft dat Valentijnsdag pure marketing is, maar er toch de beste dag ooit van wil maken.

Deze is voor degene die niet in hokjes denkt. Die weet dat Valentijnsdag ook gevierd kan worden met vrienden of vriendinnen of met (groot)ouders of kinderen.

Deze is voor degene die de spot drijft met Valentijnsdag. Die de bak ijs en sexy mannen of vrouwen films al klaar heeft liggen voor vanavond, het “zielig” alleen viert en semi-sarcastisch forever alone op het voorhoofd stempelt.

Deze is voor degene waarvan de mindset is veranderd. Die weet dat het pure marketing is, maar het alsnog een belangrijke dag vindt. Voor degene die na jaren single te zijn, eindelijk in een relatie is beland waardoor het ineens wel iets betekent. Of juist andersom.

Deze is voor degene die de liefde is verloren of degene die nooit liefde heeft gekend, maar zijn of haar best doet om (weer) kennis te maken.

Voor degene die niet van een ander, maar juist eindelijk van zichzelf is gaan houden dit jaar. Voor degene die geheel terecht ook zichzelf wat extra liefde gunt vandaag. # selflove.

Deze is voor een ieder die de liefde vandaag viert. Op wat voor manier dan ook. Met wie dan ook.

Valentijnsdag is pure marketing. Maar dat betekent niet dat je niet stil mag staan bij de liefde. Dat je niet even dankbaar mag zijn voor je geliefde, je familie, vrienden, collega’s of een vriendelijke vreemde. Als je maar niet vergeet om het de dag erna weer te doen. En die dag daarna. En geen zorgen: dat hoeft heus niet per se met een berg chocolade en cadeaus.

Op de liefde.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *