Dit is gaande: de vierkante halslijn

Dit is gaande: de vierkante halslijn

Easy come, easy go… That’s just how they roll, oh! Ik heb het over trends. Modetrends komen en gaan nog sneller dan de allersnelste planga (die nu alweer verledentijd is). En weer opnieuw. Maar is de trend wel hot? En nog belangrijker: kan het meerdere seizoenen mee?  

Het ding met trends is dat het alles behalve duurzaam is. Niet meer elk seizoen, maar elke week komt er wel iets nieuws binnen. Dat moet én kan anders. Trends vliegen letterlijk voorbij in de modewereld, terwijl je van sommige trends best iets tijdloos kan maken. Maar is dat ook bij deze trend het geval? De vierkante halslijn is terug van weggeweest. 

Trend: de vierkante halslijn

Eigenlijk komt alles wat vroeger al eens in is geweest weer terug, dus echt nieuw is deze trend niet. Afgelopen zomer zagen we de vierkante halslijn al veel bij strakke topjes met spaghetti bandjes en bij ietwat sexy, strakke zomerjurkjes. Nu komt er echter wat meer stof bij kijken. Komend seizoen zien we deze rechte halslijn vooral veel in combi met – jawel – pofmouwen. In het wit, maar ook in felle kleuren. Als een wijde jurk of een strakke top: het kan allemaal.

Misschien doet het je denken aan iets klassieks of juist mediterraans: een vleugje ‘Little House on The Prairie’ zit er in ieder geval wel aan. Maar ondanks dat dat wat suf klinkt, stroomt Instagram er toch echt vol mee. Stijliconen als Kylie Jenner en de Parisienne Jeanne Damas zijn er al in gespot. Maar willen we er zelf ook in gespot worden?

View this post on Instagram

#dynasty ✨

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Vierkante halslijn: HOT OR NOT?

Het is een risky trend. Een witte, wijde jurk met grove pofmouwen, kan heel leuk staan, maar ook iets té mediterraans. Daarnaast moet je ook een beetje uitkijken dat je niet richting de ‘ik ga bier drinken op een oktoberfest’-vibe gaat. Tenzij dat juist is wat je wil natuurlijk. In dat geval: ga ervoor.

Maar als je een item met een vierkante halslijn uitkiest dat goed bij je staat, kan het er ook juist super stijlvol uitzien. Daarom: Het is hot. YES GIRL. Een vierkante halslijn met een subtiele pofmouw in een andere kleur dan wit of juist een mooie, witte blouse met een patroon erop, maken het juist heel chique en stijlvol. Zo kan je er zeker te weten prima mee voor de dag komen.

Zo maak je het duurzaam

Natuurlijk is zo’n grote pofmouw niet heel tijdloos, waardoor het een trend is die misschien maar één seizoen meegaat. Toch kun je deze trend zeker wel duurzaam maken. Hoe? Door het subtiel te houden. Focus je niet per se op de grote pofmouw die erbij zit en laat deze achterwege. Ga vooral voor de vierkante halslijn en eventueel een subtiele pofmouw. 

Zo maak je het item meer tijdloos, waardoor je er jaren van kunt genieten. Ga bijvoorbeeld voor een mooie jurk of een shirt dat wel een vierkante halslijn heeft, maar verder vrij neutraal is. Zoals onderstaande jurk van het duurzame modemerk Reformation. Stel jezelf ook altijd de vraag: “Ga ik dit 30 keer dragen?” Et voilà: de trend in een duurzaam jasje. 

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *