Dit is gaande: het korte fietsbroekje

Dit is gaande: het korte fietsbroekje

Easy come, easy go… That’s just how they roll, oh! Ik heb het over trends. Modetrends komen en gaan nog sneller dan de allersnelste planga (die nu alweer verledentijd is). En weer opnieuw. Maar is de trend wel hot? En nog belangrijker: kan het meerdere seizoenen mee? Deze keer: het korte fietsbroekje.

Het ding met trends is dat het alles behalve duurzaam is. Dat moet én kan anders. Trends vliegen letterlijk voorbij in de modewereld, daarom bespreek ik ze hier niet alleen, maar kijk ik ook of het duurzaam kan en/of je van deze trends iets tijdloos kan maken.

Is dat bij deze spraakmakende trend ook het geval? Of we nu willen of niet, het korte fietsbroekje is in ieder geval deze zomer here to stay... En nee, niet om in te fietsen.

Trend: het korte fietsbroekje

Een écht goede trend brengt wat naar boven bij mensen en dat doet dit fietsbroekje zeker. Vorig jaar zagen we ‘m al aan het einde van de zomer en eerlijk gezegd had ik gehoopt dat ‘ie daar bleef. Maar nee, we kunnen er dit seizoen echt niet onderuit en gaan ‘m zien. En veel.

In vrijwel iedere fast fashion winkel is het korte fietsbroekje te verkrijgen. In simpel zwart, maar ook in een felle kleur of met een kek printje. Het is zelfs verkrijgbaar met een matching top erbij; wat wil je nog meer?!

Zo wordt het fietsbroekje gedragen

Het fietsbroekje wordt veel gedragen zoals je een lange legging ook zou dragen. Meestal met een bovenkant dat net te kort is voor een jurkje, maar dan dus wel op een legging kan, zoals een oversized T-shirt. Zo zie je alleen op je benen een stukje van het fietsbroekje eronderuit komen.

Ook wordt het gedragen met een korte top erop en een blazer of openhangend vest erover. Een optie die ik sowieso niet zou aanraden. Iets met cameltoe gevaar.

View this post on Instagram

Yeezy Life

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Het fietsbroekje: hot or not?

Kim K blijkt al lange tijd groot fan van het korte fietsbroekje. Ze draagt het zowel met een crop top en blazer, als met overknee boots. Ook Stephanie Broek (tweede foto) is er al meermaals in gespot. Hoewel Stephanie Broek zeker een stijlicoon is – eerlijk: wat staat haar niet?! – ben ik nog steeds niet overtuigd van het fietsbroekje.

Dus, is deze trend hot? Als de fesjon kween die ik ben, zal ik maar eerlijk mijn ongezouten mening geven, die wellicht allang duidelijk was. Wat mij betreft is het een dikke no go. Laat deze trend alsjeblieft snel overwaaien.

Toch kan ik begrijpen als je er wél voor gaat. Want zoals vaker met trends, vind je iets eerst verschrikkelijk, maar doordat je er mee doodgegooid wordt, ga je het toch leuk vinden. En ik kan me voorstellen dat het korte fietsbroekje in combinatie met een oversized T-shirt dus zo’n typisch voorbeeld is van wat je dan tóch waardeert en uiteindelijk gaat dragen. En als je het dan toch draagt, doe het dan inderdaad maar zo.

Kan het ook duurzaam?

Tegen de tijd dat ik deze trend misschien ooit zou gaan accepteren, is deze hype waarschijnlijk al weer voorbij. Ook zie ik niet voor me hoe ik het ooit anders zou combineren, behalve als praktisch item voor onder een jurk om te voorkomen dat je iets onder je jurk zou zien. (Eerlijk gezegd is dat best wel handig). Of dus als je aan wielrennen doet.

Toch kan in mijn ogen deze trend niet bepaald duurzaam worden gemaakt, dus alleen daarom al zou ik ‘m skippen. Ik gok dat dit typisch zo’n gevalletje is van een trend die nu misschien heel tof is, maar over vijf jaar word je boos op je omgeving dat niemand je tegenhield toen je hierin de deur uit ging. Voordeel: je hebt tegen die tijd wel weer wat te lachen. Ook leuk.

——————————————————————————————————————

Disclaimer: Ik vind het leuk om met mode bezig te zijn en ben vaak op de hoogte van de trends. Toch ben ik zeker geen expert en zou ik mezelf geen echte fashion queen noemen. Daarom noem ik mezelf fesjon kween. Zo van: ik weet er heus wat van, maar neem het ook maar gewoon met een lekker, klein korreltje zout.

Dit is nog meer allemaal gaande:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *