Cityguide Utrecht: part I – de leukste hotspots van Utrecht

Cityguide Utrecht: part I – de leukste hotspots van Utrecht

Utrecht, me stadsie. Ja, zo mag ik het noemen, want ik woon er inmiddels al een tijdje. Nog steeds vind ik het een super leuke stad en dat bracht me op het idee om een gezellige cityguide te maken! Of je er nu een dagje bent of een weekendje heen gaat, hopelijk helpt deze guide je om alles uit je tijd in Utrecht te halen. 

Vaak als ik naar een andere stad ga, duurt het uitzoeken van een simpel lunch of diner tentje nogal lang. Want: wat kies je als je van allemaal niets af weet? Na alle cafeetjes langs te zijn gelopen, pak ik er altijd maar gewoon een, omdat ik dan inmiddels zo’n honger heb dat het me niet meer uitmaakt. Toch vind ik het zonde als ik dan om die reden een pareltje in de desbetreffende stad mis.

De leukste hotspots in Utrecht

Om dit probleem voor jou te voorkomen in Utrecht, zet ik hier de hotspots op een rijtje waar je sowieso lekker kan eten, zodat de keuze voor jou snel gemaakt is!

Hotspots in Utrecht – lunchen

The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht

The Streetfood Club is één groot Instagram Walhalla. Het interieur is fantastisch en het is erg sfeervol van binnen. Bij lekker weer kun je buiten aan roze picknicktafels eten, ook leuk. Naast het interieur, is het eten er ook goed. Ben je vega(n)? Dan is deze hotspot net wat minder geschikt: er is wel wat, maar niet heel veel vega(n) aanbod. Ik schreef al eerder over The Streetfood Club, dus voor een uitgebreide recensie check je dit artikel eventjes.

The Streetfood Club
Janskerkhof 9
3512 BK Utrecht

Anne & Max

Bij Anne & Max kun je zowel ontbijten als lunchen. De sfeer van binnen is heel huiselijk: net alsof je gewoon in een gezellige woonkamer zit. De producten zijn zoveel mogelijk biologisch en het eten is vrij gezond. Lekker om de dag mee te beginnen of voor in je pauze tijdens een shopping sessie. Daarnaast kun je er ook terecht voor een high tea!

Anne & Max
Donkere Gaard 4
3511 KW Utrecht

Stan & Co

Stan & Co zit midden in het centrum, vlakbij de Oudegracht en dit vind ik ook een heel leuke hotspot in Utrecht. Je kunt hier lekker en simpel lunchen met bagels en croques, soepjes en salade. Ook kun je er taartjes krijgen en wat grotere gerechten nemen voor het diner, zoals burgers, ribeye, ossenhaas en kip. Binnen hangt een gezellige sfeer en het is gewoon helemaal dikke prima.

Stan & Co
Ganzenmarkt 16A
3512 GD Utrecht

Frenchie Café

frenchie café

Frenchie Café is ideaal als je houdt van ontzettend veel zoet en suiker, maar ook als je liever een ‘normale’ lunch wil, ben je hier aan het juiste adres. Het café is ondanks dat het erg klein is, een heel populaire hotspot in Utrecht. Dat snap ik wel, want het is er gezellig en het is ook nog eens insta-worthy, (mocht je dat belangrijk vinden). Meer weten over Frenchie Café? Ook hier schreef ik een uitgebreide recensie over. Het café bevindt zich net ietsje buiten het centrum, maar dat is geen probleem, want na het eten wil je maar wat graag een stukje lopen.

Frenchie Café
Lange Nieuwstraat 21
3512 PB Utrecht

Hotspots in Utrecht – Diner

Waku Waku

Waku Waku ging eerst door het leven onder de naam SNCKBR. en zit nog niet super lang gevestigd in Utrecht. Het eten bij de hotspot is geheel vegan en ik vond het super lekker. Ik heb er eens gegeten toen het nog SNCKBR. heette en het is naar eigen zeggen alleen maar beter geworden. “Same restaurant, same team, but more delicious food with a name that suits our plant based ambitions a bit better“, is wat ze er zelf over zeggen op hun Instagram. Waku Waku is één van de weinige vegan hotspots in Utrecht, dus ben je vegan of wil je graag eens vegan eten? Probeer dan dit restaurant eens!

Waku Waku
Vredenburg 28
3511 BC Utrecht

PK Bar & Kitchen in Utrecht

View this post on Instagram

#pkutrecht

A post shared by BAR | KITCHEN | FOOD | DRINKS (@pkbarkitchen) on

Dit café-restaurant zit midden tussen de winkels aan de Oudegracht en is dus ideaal om na een middagje shoppen wat te gaan eten. Het eten is er goed en lekker en er is genoeg keuze. Denk aan biefstuk, zalmfilet of een burrito. Ook kun je hier lunchen en gaan voor lekkere broodjes, een salade of poké bowls.

PK Bar & Kitchen
Oudegracht 101-103
3511 AE Utrecht

Satriale’s

Inmiddels is dit mijn go-to place voor pizza’s geworden. Bij Satriale’s vind je heerlijke pizza’s uit een zelfgemaakte, hout gestookte oven. Het restaurant grenst aan de Amsterdamsestraatweg en is direct te herkennen aan de vlag met een ananas met een streep erdoorheen erop. Oftewel: hier krijg je geen ananas op je pizza, dus als je dat graag wil, dan is dit niet de hotspot voor jou. Ik kan er wel om lachen.

Satriale’s
Plantage 1B
3551 DE Utrecht

RAAK!

In de altijd gezellige Drieharingstraat – wat eigenlijk gewoon een smal steegje is – vind je naast alle andere restaurants ook restaurant RAAK!. Een grote, maar sfeervolle hotspot waar je zowel kunt lunchen als dineren. Verwacht o.a. koude en warme broodjes voor lunch en burgers (ook vega(n)), gebakken zalm, groentelasagne en tonijnbiefstuk als hoofdgerecht voor het diner. Daarnaast kun je er ook gewoon lekker borrelen met wat borrelhapjes.

RAAK!
Drieharingstraat 9
3511 BH Utrecht

Metro City Kitchen

Dit is de enige hotspot in Utrecht uit dit rijtje waar ik nog niet geweest ben, maar het staat wel op mijn lijstje om binnenkort eens heen te gaan. Deze hotspot is opgedeeld in twee delen. Downtown Deli: de beneden verdieping waar alles meer een beetje low key is. Hier serveren ze ontbijt, lunch, diner en borrel. Het bovenste gedeelte heet Uptown Kitchen en dit is wat luxer. Hier ga je heen om een 3 tot 6 gangen diner te eten. Ook wordt de menukaart hier regelmatig vernieuwd, dus de ervaring is elke keer weer anders. Metro City Kitchen grenst aan Utrecht Centraal, aan de kant van het Beatrix Theater. Helemaal handig als je daarna een musical gaat bezoeken.

Metro City Kitchen
Jaarbeursplein 15
3521 AL Utrecht

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *