Dit is gaande: een all beige look

Dit is gaande: een all beige look

Easy come, easy go… That’s just how they roll, oh! Ik heb het over trends. Modetrends komen en gaan nog sneller dan de allersnelste planga (die nu alweer verledentijd is). En weer opnieuw. Maar is de trend wel hot? En nog belangrijker: kan het meerdere seizoenen mee?  

Het ding met trends is dat het alles behalve duurzaam is. Dat moet én kan anders. Trends vliegen letterlijk voorbij in de modewereld, daarom bespreek ik ze hier niet alleen, maar kijk ik ook of het duurzaam kan en/of je van deze trends iets tijdloos kan maken. Maar is dat ook bij deze trend het geval? Beige is the new black”, they say…

Trend: de kleur beige

First things first: zwart blijft voor mij gewoon altijd “the new black”, zoiets als een “new black” bestaat gewoon niet. But that’s me. Modemensen denken er namelijk anders over, want beige is dé kleur van dit moment.

Vorig jaar waren beige trenchcoats al een graag geziene trend en nu breidt beige zich verder uit dan alleen deze tijdloze jas. Van trenchcoats tot jacks en van broeken tot tops: beige is everywhere. Het liefst trek je dus ook niet alleen een beige top aan, maar verhul je je gewoon even compleet van top tot teen in het beige.

Zo draag je beige in 2019

Wil je helemaal fesjon zijn, dan ga je dus voor een all beige look en trek je alles wat je ook maar hebt in het beige tegelijkertijd aan. Het maakt daarbij vrij weinig uit of het net even een andere tint is of niet: het kan allemaal.

We zien beige veel in combinatie met de utility trend: denk aan beige boilersuits (een jumpsuit die verdacht veel lijkt op een overall), cargo broeken, hemdjurken en tanktops. Daarnaast wordt beige met nog een andere trend gecombineerd, namelijk met neon. Je weet wel, die tint die je ogen al verblind op kilometers afstand. (Loop voor de grap even een Bershka in en al deze trends worden tegelijkertijd op je afgevuurd # try hard). Stiekem vind ik een beetje neon best leuk. Tenminste, zolang het niet in de vorm van een kort fietsbroekje is dan. Oké, genoeg, back to beige. Hieronder volgen wat all beige outfitjes.

View this post on Instagram

Are we over camel tones yet?

A post shared by Aimee Song (@aimeesong) on

View this post on Instagram

Taking the snakes out for a walk👢🐍

A post shared by Isaya Elais (@elaisaya) on

Beige: hot or not?

Wat zal ik ervan zeggen. Ik heb altijd een haat-liefde verhouding met beige gehad, omdat de kleur voor mij – en voor heel veel andere mensen – vrij weinig doet. Als je net een verkeerde tint beige hebt, kan het je heel flets maken. Maar als je de goede tint beige hebt, kan het juist weer erg stijlvol staan. Een vrij belangrijk aandachtspuntje.

Het is een kwestie van verschillende tinten beige passen en kijken welke tint het beste bij je staat in plaats van gewoon maar ‘iets in het beige’ kopen. Zeker de slangenprint in beige vind ik erg tof. Daarom vind ik dat als je beige kan hebben, het wel een ‘hot’ is. Het is immers ook maar gewoon een kleur, right?

Kan het ook duurzaam?

Of dat deze trend ook duurzaam kan, hangt helemaal van jou zelf af. Heb je beige altijd verschrikkelijk lelijk gevonden, maar zou je het nu ineens wel dragen, omdat het toevallig ‘in’ is? Dan zeg ik: skip it girl.

Vind je beige wel heel mooi en denk je dat je het vaak zou dragen? Dan kan het zeker wel duurzaam. Zeker als je een tijdloos item koopt in het beige of een kledingstuk bij een duurzaam modemerk koopt. Oh, en nog beter: als je iets in beige draagt dat je al in de kast had hangen en er dus niets nieuws voor koopt. It’s all up to you!

Meer spraakmakende trends

——————————————————————————————————————

Disclaimer: Ik vind het leuk om met mode bezig te zijn en ben vaak op de hoogte van de trends. Toch ben ik zeker geen expert en zou ik mezelf geen echte fashion queen noemen. Daarom noem ik mezelf fesjon kween. Zo van: ik weet er heus wat van, maar neem het ook maar gewoon met een lekker, korreltje zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *