Plan de Capsule: mijn april 2019 bullet journal set-up

Plan de Capsule: mijn april 2019 bullet journal set-up

Whoehoe, de lente is begonnen! Een nieuwe maand is aangebroken en daarmee ook een nieuwe bullet journal set-up. April staat in het teken van bloei en dit komt ook terug in mijn bullet journal deze keer. 

Zeker met het zonnige weer, heb ik helemaal zin in aankomende maanden en de zomer. Toch is mijn bullet journal deze maand niet zo kleurrijk geworden als dat zou passen, maar is het juist vrij zwart-wit uitgepakt. En dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg!

Bullet journal april

April staat dus in het teken van bloei en daarom begon ik de voorpagina met mooie bloesems en gezellige washi tapes. Vorige week bezocht ik het Kersenbloesempark in Amsterdam en daar heb ik wat mooie foto’s gemaakt. Ik heb er 2 geprint en in mijn bujo geplakt.

De foto’s zijn zwart-wit. Ik zou nu eigenlijk moeten zeggen dat dat de bedoeling was en hoort bij het design, maar ik ben altijd te eerlijk met zoiets. Ook nu: we hebben namelijk geen kleureninkt dus het is niet dat ik een keuze had, haha.

bullet journal april

Maandoverzicht bujo april

Het maandoverzicht heb ik overzichtelijk en simpel gehouden. Niet te veel poes pas, gewoon: it is what it is.

Op de rechterpagina heb ik weer één van mijn foto’s geplakt met wat washi tapes en ik heb voor het eerst een quote erbij gedaan die ik mooi vond en bij deze maand vind passen.

bullet journal april

De weekoverzichten van mijn bullet journal

Ik ben dit keer weer voor een andere stijl gegaan voor mijn weekoverzichten; ik vind het leuk om hiermee te experimenteren en niet telkens hetzelfde te doen.

De weekoverzichten zijn simplistisch, maar toch ook druk genoeg. Ik ben erg blij met hoe het heeft uitgepakt. Wat handlettering betreft ben ik er nog zeker niet, maaaar: het wordt wel steeds beter! Yay!

bullet journal april

Bujo spreads april

Deze maand heb ik even de habit tracker gelaten wat het is en heb ik een spread gewijd aan de grootste ‘habit’ die ik er bij mezelf in wil krijgen. Ik wil graag meer sporten om mezelf fitter te voelen en gewoon omdat ik genoeg wil bewegen. Echter merk ik dat ik me toch nog niet erg kan zetten tot sporten.

Daarom heb ik een spread gemaakt met een work-out schema. Door het alvast in te plannen op welke dagen in precies ga en wat ik dan ga doen, wordt het sporten meer een afspraak. Hierdoor wordt het minder makkelijk om het af te zeggen. Zeker work-outs als pilates en bootcamp hebben vaste tijden, dus dat is inderdaad een afspraak.

bullet journal april

Verder heb ik nog een quote opgeschreven die me helpt herinneren waar ik voor sport. Daaronder heb ik ook nog een envelopje gemaakt waar ik washi tape op heb geplakt. In dit envelopje heb ik mijn ‘work-out plan’ zitten met daarop wat ik wil trainen en door middel van welke oefeningen/ lessen. Het ziet er in ieder geval leuk uit, nu ook nog hopen dat het werkt.

bullet journal april

Films & series bullet journal

En natuurlijk last but not least: de movies & series spread. Deze doe ik er tot nu toe elke maand in, omdat ik het leuk vind om bij te houden én om het te maken. Ik heb op Pinterest wat nieuwe inspiratie opgedaan om het niet precies hetzelfde als de vorige keren te maken en dit is het geworden:

bullet journal april

Ben jij al begonnen met bullet journaling? Zo ja, welke spread ontbreekt er nooit in de jouwe?

Meer over bullet journaling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *