Cityguide Utrecht: part II – gezellige café’s & uitgaan

Cityguide Utrecht: part II – gezellige café’s & uitgaan

Utrecht heeft veel meer te bieden dan alleen leuke lunchtentjes en restaurants, daarom is hier alweer deel 2 van de Cityguide Utrecht! Deel 2 gaat over uitgaan en/of gezellig wat drinken in de stad. Of je nu een date hebt of gezellig met je vrienden/vriendinnen de stad in gaat, het is altijd belangrijk dat je op een gezellig plekje terecht komt en niet in een of ander levenloos geval. 

Daarom deel ik vandaag de leukste hotspots in Utrecht voor – ik wil deze woorden eigenlijk niet gebruiken, maar ik doe het toch – drankjes en dansjes. Yesssss!

Uitgaan in Utrecht – de leukste hotspots

TivoliVredenburg

TivoliVredenburg is een muziekpodium in Utrecht met vijf verschillende zalen. Van pop tot klassiek, van een concert tot disco: hier is voor iedereen wat. Er is altijd iets te doen en vaak ook meerdere events op één avond. Voor een leuk feestje moet je hier zijn dus! Daarnaast is in de zomerperiode Park 6 iedere vrijdag- en zaterdagavond geopend. Park 6 is een ontmoetingsplek op de binnenpleinen van 5 en 6 hoog in Tivoli en de entree is altijd gratis.

Adres:
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

Het Gegeven Paard

Op de begane grond van TivoliVredenburg vind je het café-restaurant Het Gegeven Paard. Hier kun je gezellig wat drinken en ook eten.

Adres:
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

Winkel van Sinkel

Ook in de Winkel van Sinkel worden regelmatig leuke (thema) feestjes gegeven. Denk aan Terug naar Toen, zero’s, 90’s, 80’s, of laatst genoemde tegelijkertijd. Maar verwacht ook billenschudfeestjes (Glijpartij), R&B en andere genres. Voor ieder wat wils dus en gegarandeerd een gezellig feestje.

View this post on Instagram

MAART 🌷 De kortste maand van het jaar is voorbij gevlogen en het is alweer bijna lente! De zon gaat steeds meer schijnen, de bloemen gaan groeien en iedereen komt uit zijn winterslaap. Uitgeslapen en wel, starten aan een nieuwe maand vol fantastische feesten. 🌸 WE ALL Love 80's 90's 00's – Winkel van Sinkel – Utrecht 🌸 GirlsLoveDJs / Winkel van Sinkel / 9 maart 🌸 Rewind Utrecht I Winkel van Sinkel 🌸 Candyshop XXL 'Ladies Night Special' w/ Freddy Moreira – Utrecht Brrltijd | Elke vrijdag vanaf 20.00 uur met DJ Mark! Bekijk alle evenementen op de website! #winkelvansinkel #oudegracht #feesten #maart #februari #2019 #party #lente #feest #party #wealllove80s90s00s #rewind #latinlovers

A post shared by winkel van sinkel (@winkelvansinkel) on

Adres:
Oudegracht 158
3511 AZ Utrecht

Filmcafé

Filmcafé is vrij nieuw en zit een stukje buiten het centrum, direct achter station Zuilen. Maar huur een OV-fiets op het centraal station in Utrecht en je staat er in 8 minuten. Je kunt hier – je raadt het al – (gratis) films kijken onder het genot van een lekker drankje.

Maar dat is niet het enige, want er worden ook veel andere leuke events georganiseerd. Zo is er ook ‘mndr tndr’: een concept om op een leuke manier singles te ontmoeten als je Tinder helemaal beu bent.

Geen single? Ook dan zijn er genoeg avonden voor jou. Regelmatig wordt er een leuk feestje gegeven, zoals een Latin Party, hiphop & R&B en veelal Disco. Oh ja en soms wat gekkere events zoals Disko sjoelen. Maar net waar je zin in hebt dus.

Adres:
CAB-Rondom 90A
3534 BE Utrecht

Beers & Barrels Utrecht

Groot fan van bier? Dan is dit de hotspot voor jou. Bij Beers & Barrels tap je je eigen bier en wordt je bier gewogen. Je betaalt dus precies voor wat je neemt. U hungry? Geen probleem. Aan de taptafels kan ook lekker gegeten worden. Overdag worden er ook High Beers gegeven. Weer eens wat anders dan een High Tea.

Adres:
Veilinghavenkade 177
3521 AT Utrecht
&
Oudegracht aan de Werf 125
3511 AL Utrecht

The Streetfood Club

Er is geen ontkomen aan The Streetfood Club: ook in dit rijtje mag ‘ie niet ontbreken. Bij The Streetfood Club kun je namelijk ook heel gezellig wat drinken. Zo zijn er verschillende cocktails en op vrijdagavond is het Happy Hour. Kom niet te laat binnen vallen in het weekend, want het is meestal erg druk aka helemaal vol.

Adres:
Janskerkhof 9
3512 BK Utrecht

Lebowski

Lebowski vind je aan het Domkwartier in Utrecht; zowat onder de Domtoren. Zowel binnen als buiten is het er erg sfeervol om gezellig een drankje (of wat meer) te doen. Zeker buiten op een zomeravond is het gezellig om met je date heen te gaan: gezellige zitjes, bankjes en gekleurde lichtjes.

Adres:
Domplein 17
3512 JD Utrecht

Neude

Natuurlijk vind je ook leuke café’s op de Neude. Er zitten een aantal leuke café’s op een rijtje. Le Journal heeft vaak mijn voorkeur, maar eigenlijk zijn ze allemaal wel gewoon prima. En als je naar de achterkant van het Neude loopt, kom je uit bij Stan & Co, wat ook een gezellig hotspot is voor een drankje in de avond.

Adres:
Neude
3512 AG Utrecht

Mick O’Connells – Irish Pub

Een gezellige Irish Pub in Utrecht is Mick O’Connells. Hier kun je naast drankjes doen ook vaak voetbalwedstrijden kijken. Van binnen is het er erg sfeervol en is het zowel leuk om heen te gaan met je vrienden als met je date.

Adres:
Jansdam 3
3512 HA Utrecht

Belgisch Biercafé Olivier

Bierliefhebber? Dan is het Belgisch Biercafé Olivier wellicht wat voor jou. En dat vinden meer mensen, want het is er druk genoeg. Het café is gevestigd in een oude kerk, dus een unieke ervaring is het sowieso!

Adres:
Achter Clarenburg 6A
3511 JJ Utrecht

Chupitos en andere gezellige kroegen

Even een foute kroeg om het mee af te sluiten. Chuptios is de ideale plek om je uitgaansavond te starten in Utrecht. Het is mega klein, dus je wil er liever niet te lang binnen staan. Het is wel gezellig om de avond in te luiden met een van de vele shotjes en vervolgens je avond verder te vieren in bijvoorbeeld het Gras van de Buren, Back & Fourth, de Vrienden, Hofman Café of Winkel van Sinkel.

View this post on Instagram

APRIL🐣 Geen grap, maar deze maand hebben wij elke zaterdag een heerlijk, zomers evenement in de Winkel van Sinkel. Met als mooie afsluiter van deze maand Terug naar Toen & Happy Feelings: Oranjegevoel | Utrecht!🇳🇱 Agenda: 👑 WE ALL Love 80's 90's 00's – Winkel van Sinkel – Utrecht 👑 Glijpartij | Schud Je Billen Editie – Winkel van Sinkel, Utrecht 👑 April 14 Milonga Traditional & Neo/non/fusion 👑 Terug naar Toen | Utrecht 👑 Terug naar Toen & Happy Feelings: Oranjegevoel | Utrecht Brrltijd | Elke vrijdag vanaf 20.00 uur Kom met Koninsdag naar de Winkel van Sinkel en geniet van heerlijke muziek! Met mooi weer in de Binnentuin! Bekijk de evenementen op de website! • • • #events #april #koningsdag #utrecht #agenda #1april #oudegracht #happyfeelings #terugnaartoen #wealllove80s90s00s #winkelvansinkel #tango #zaterdag #zondag #nachtwinkel #binnentuin #glijpartij #brrltijd #borrel #terras #food #drinks #cocktails #restaurant #horeca #follow

A post shared by winkel van sinkel (@winkelvansinkel) on

 

Meer hotspots

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *