But is the food good? – Café Martinus in Haarlem

But is the food good? – Café Martinus in Haarlem

Je kent het wel: van die hotspots die helemaal hot en happening zijn, alleen al voor hoe het eruit ziet. Allemaal leuk en aardig hoor, die roze muren, marmeren tafels en dat gouden bestek. Maar er blijft toch écht iets het allerbelangrijkst en dat is of het eten ook nog wel een beetje binnen te houden is. Daarom is er een nieuwe rubriek in het leven geroepen: “But is the food good?”.

In deze rubriek komen verschillende hotspots aan bod die voornamelijk hot zijn door het interieur, dat overduidelijk is ingericht met shinen op Instagram als hoofddoel. But is the food good? Deze keer: Café Martinus in Haarlem.

Hotspot: Café Martinus in Haarlem

Ik heb Haarlem vorige zomer ontdekt en man, wat ben ik fan van deze stad! Aan het Spaarne in Haarlem bevindt zich daar het roze Café Martinus. Met roze muren, roze lampen, neon lichten met de beroemde Beyoncé-tekst, plantenbehang én flamingo behang in de wc’s (ja echt), is het een ware Instagram hotspot. Daar moest ik natuurlijk even gaan kijken.

Niet alleen het interieur, maar ook het eten ziet er Instagramwaardig uit. Verfrissend is dat het interieur dan wel erg zoet mag zijn, maar het eten dat niet per se is. Je kan er nog vrij gezond eten!

Het menu van Café Martinus

Bij Café Martinus streven ze ernaar om zoveel mogelijk duurzame producten te gebruiken en weinig vlees en vis. So, that’s a good thing. Natuurlijk staan er wel zoete gerechten op de kaart, zoals – jawel – red velvet pancakes en chocolate chip banana bread. Maar er is ook meer.

Zo kun je ook voor een zogenoemde power brunch gaan, met halloumi, gebakken champignons, toast, avocado, zalm, gepocheerd eitje of voor een poke bowl. Maar je kunt ook voor sandwiches gaan of voor snacks, zoals zoete aardappel frietjes met bio tomaten ketchup of voor broccoli en linzen met 5-spices bitterballen.

De looks

Als je net binnen stapt, dan vallen de looks misschien wat tegen. Toen ik er was leek het in ieder geval of het nog niet helemaal af was. Of dat het hoorde of of dat het inderdaad niet helemaal af was, dat durf ik niet te zeggen: daarvoor zal ik nog eens moeten gaan. Als je een beetje verder loopt ziet het er in ieder geval zo uit:

Flamingo behang in de wc…

Van de toilet is een heuse selfie spot gemaakt. Heel leuk, maar het verklaart wel waarom je even in de rij staat. Want natuurlijk maakt iedereen er even een selfie en ja, ik ook.

café martinus haarlem

café martinus haarlem

But is the food good?

Maar dan de vraag waar deze hele post om gaat: but is the food good? Of is het alleen een goede foto/selfie spot? Nou, heel eerlijk kan ik weinig negatiefs over deze hotspot zeggen. Ik vond het eten er erg lekker en ik vond de prijs-kwaliteit verhouding ook prima. Dus: yes, the food is good! 

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat het echt extreem lang duurde voordat we ons eten hadden. Mensen die later dan ons links én rechts aan de tafel naast ons kwamen zitten, hadden beide eerder het eten dan wij, terwijl we niets geks hadden besteld. Ik geloof dat ze onderbemand waren, dus ach, wie weet de volgende keer beter!

Bovenstaande is wat ik besteld had. Zoete aardappel op brood met avocado, sla en bieten. Zoals je ziet krijg je 2 broodjes per persoon en dit was meer dan genoeg. Eigenlijk zelfs te veel, maar wel erg lekker dus!

Het adres van Café Martinus in Haarlem

Dagje in Haarlem? Loop dan zelf eens een keertje binnen!

Spaarne 94
2011 CL Haarlem

Meer good looking hotspots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *