1 item, 5 looks: een bloemenrok stylen in de zomer én winter

1 item, 5 looks: een bloemenrok stylen in de zomer én winter

Duurzame mode gaat verder dan alleen duurzame kleding kopen. Het is ook duurzaam omgaan met je kleding en alles eruit halen wat er in zit. Dat kan soms lastig zijn als je niet altijd weet hoe en wanneer je (opvallende) items aan kunt. Daarom is deze nieuwe rubriek in de capsule geroepen: 1 item, 5 looks – waarin met 1 kledingstuk 5 verschillende outfits worden gecreëerd.

Het mooiste is natuurlijk dat je je kledingitems zowel in de zomer als in de winter kunt dragen. Natuurlijk kan dat niet altijd, als de stof te dun of te dik is bijvoorbeeld. Toch zijn er genoeg manieren om items zo vaak mogelijk te kunnen dragen in het jaar.

Een bloemenrok

Zo heb ik een bloemenrok van Zara, die dus totaal niet duurzaam is. Maar door ‘m vaak te dragen, maak je een kledingstuk duurzamer. Natuurlijk wil je niet altijd precies dezelfde combi aan of het alleen met de ideale temperatuur kunnen dragen, dus ik heb 5 manieren hoe ik deze bloemenrok draag. Van wat chiquer tot casual en zomers.

bloemenrok

1. Lange mouwen en sneakers

Een prima lookje voor als het zo’n 20 graden is. Een wit, dun shirtje met lange mouwen en blote benen. Zo kunnen de benen vast bruinen zonder dat je het koud krijgt ;). (Hoewel mijn benen nooit zullen bruinen # gingerlife). De witte top maakt de look wat meer zomers en de lila sneakers matchen leuk bij het paars in de rok.

bloemenrok

bloemenrok

2. Overknee boots

I looove overknee boots! Het is soms alleen een beetje lastig combineren, want je wil niet dat het te risky wordt, wat nogal eens kan met hoge laarzen. Maar zo met de bloemenrok en een hooggesloten top vind ik het juist wel stijlvol staan. Wanneer het niet te koud is kan de panty ook weggelaten worden. Voor een wat meer winterse look is ook een zwarte top leuk erbij. En mocht het echt koud worden, dan staat een lekker dikke, fluffy trui er ook super leuk op.

bloemenrok

3. Een lange blazer

Een blazer maakt het geheel wat chiquer en ook meteen wat warmer. Zo kan het in de herfst/winter gewoon binnen en in de zomer kan de blazer als jas erover heen gebruikt worden. Een kleine aanpassing, maar toch weer even net een andere look. Korte booties eronder en klaar!

bloemenrok

4. Met een crop top

Het voordeel van deze rok is dat er veel kleur in zit, waardoor het ook met veel kleur gecombineerd kan worden. Er hoeft niet alleen maar zwart of wit op, maar juist heel veel kleuren staan er mooi op. Ik draag het hier met een groene crop top en een kobalt blauwe tas en dat vind ik een heel toffe combi. Als het wat kouder is met een panty en laarsjes en als het warmer is, dan zonder panty en met m’n lila Nikes eronder. Yes, you can call me a rainbow then. 

bloemenrok

5. (Oversized) T-shirt en Docs

Ik vind het altijd leuk om een beetje met contrasten te spelen. Een bloemenrok is nogal vrouwelijk en kan ook truttig worden, daarom zou ik hier ook juist Dr. Martens onder gooien en een (oversized) T-shirt erop (in een bijpassende kleur of in het wit). Zo oogt het meteen een stuk vlotter!

 

Wat vind jij de leukste look van deze 5? Laat het me weten in de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *