De Keukenhof: is deze spot echt zo hot als doet vermoeden?

De Keukenhof: is deze spot echt zo hot als doet vermoeden?

De Keukenhof is een populair begrip in ons kikkerlandje. Zo populair, dat met Pasen zelfs werd opgeroepen om niet meer te komen. En omdat het zo druk was, ontstond er ook nog eens file door mensen die dan maar op de vluchtstrook uitstapte om foto’s te maken van de bollenvelden. What a time to be alive! 

Ah, die mooie bollenvelden wilde ik ook wel eens zien. Ik dacht dat ze onderdeel waren van de Keukenhof, maar nee, ze zijn rondom de Keukenhof. Klein detail, wat wel handig is om te weten voor je bezoek aan deze tulpen spot. Zo overweeg je misschien je keuze om de Keukenhof zelf binnen te treden of om een fietsroute te doen waarbij je langs alle bollenvelden komt. Het is maar net wat je graag wil zien!

keukenhof

Hotspot: de Keukenhof

Goed, de Keukenhof dus. Ik was er nog nooit geweest en zoals jullie misschien wel weten hou ik heel erg van mooie natuur. Ik bedacht me toen dat dit misschien nog wel eens leuk kon zijn en dus bracht ik met een vriendin van mij een bezoekje aan dit tulpenparadijsje in Lisse.

Het park staat bomvol met prachtige tulpen in alle kleuren van de regenboog. Er zijn verschillende gebieden waar je door heen kunt lopen met ieder een ander thema. De bloemen zijn prachtig, maar o my – wat is het er druk! Niet normaal! We liepen over de koppen heen en het was haast onmogelijk om geen toerist op de foto te zetten. Want naast bloemen vind je er dus vooral veel toeristen en oudere mensen. Of een combi van deze twee.

keukenhof

But is the spot hot?

Dat de Keukenhof ontzettend populair is moge dus duidelijk zijn, maar is dat terecht? Als Nederlander moet je er ooit geweest zijn, dacht ik. (Vandaar mijn bezoek). Maar daar kom ik misschien wel op terug. Ik voelde me namelijk totaal niet de doelgroep tussen al die mensen en ik had het eerlijk gezegd al gauw gezien. Tuurlijk, er zijn verschillende gebieden, maar al met al vond ik veel toch wel op elkaar lijken en werd ik er best moe van dat ik constant tegen foto-makende mensen aan het opbotsen was.

Daarnaast vind ik het prijskaartje dat er aanhangt ook erg prijzig. Je betaalt namelijk 18 euro voor de entree en daar zit dus géén fietsroute bij en voor zover ik weet worden er ook geen combi tickets verkocht. Het eten en drinken in het park zelf is ook niet bepaald goedkoop. # zeiken als een echte Nederlander.

keukenhof

Bloemenvelden in de Keukenhof

Vergis je dus ook niet over de bloemenvelden en de Keukenhof: dit staat los van elkaar. De bloemenvelden zijn rondom de Keukenhof en deze kun je het beste bezoeken door een fiets te huren bij de Keukenhof voor de entree van het park op het parkeerterrein. Je kunt dan een fietsroute fietsen waarvan je zelf de afstand bepaald en zo kom je bij de mooie velden terecht! Of je gaat vanaf het park zelf met een bootje mee en je vaart zo langs alle bloemenvelden (waar je ook extra voor betaald).

Wel zijn er een paar velden dichtbij waar je te voet heen kunt gaan, maar dat is dus lang nog niet alles.

keukenhof

Itssa me! Hoewel het lijkt alsof ik vet ver in de bloemenvelden ben gelopen, is niets minder waar. Ik sta helemaal vooraan en de foto is een beetje schuin gemaakt, waardoor het niet lijkt alsof ik vooraan sta. Je mag namelijk niet helemaal tussen de bloemenvelden gaan lopen, want dan trap je de bollen kapot en dat zou super zonde zijn! Ook staat er aangegeven bij welke velden je wel foto’s mag maken en bij welke niet.

Of ik nog eens terug ga?

Het is leuk om er een keertje geweest te zijn, zodat ik dat ook weer af kan strepen en ik ben zeker blij met de mooie foto’s die ik er heb gemaakt en die je in deze blogpost ziet!

Maar of ik nog eens ga? Nope, don’t think so. Mocht ik ooit nog eens die kant op gaan dan zal ik zeker de fietsroute gaan doen, maar de Keukenhof zelf zal ik lekker laten voor wat het is!

Enjoy nog wat foto’s van de prachtige bloemen:

keukenhof

keukenhof

keukenhof

keukenhof

keukenhof

Ben jij wel eens in de Keukenhof geweest of wil je er ooit nog eens naar toe? Let me know! 🙂

Ook leuk:

2 Reacties

 1. 3 mei 2019 / 13:17

  Ik wil er zeker weer eens naar toe <3 Prachtige plek!

  • Mathilda
   Auteur
   5 mei 2019 / 13:54

   Leuk! Het is wel heel mooi inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *