De leukste en handigste stationery die het plannen een feestje maken

De leukste en handigste stationery die het plannen een feestje maken

Plannen is een vak op zich. Een goede planning is het halve werk: het zorgt voor veel meer rust in je hoofd én als je je er echt aan houdt heb je je taken ook nog eens op tijd af. Helaas kan plannen best lang duren en heb je er niet altijd zin in. Gelukkig heb ik hier de leukste stationery voor je die het plannen wél heel leuk maken. 

Naast dat plannen voor meer rust zorgt, leer je ook prioriteiten stellen en krijg je inzicht in hoe lang een bepaalde taak duurt. Of je nu voor je studie of je werk plant, deze toffe items helpen je er een handje bij.

De leukste stationery om te plannen

Bullet journal & notitieboekjes

leukste stationery

Een bullet journal kun je helemaal naar je eigen wensen indelen en er je eigen agenda van maken. Je kunt er alles inzetten wat jij zelf belangrijk vindt en waar je extra aandacht aan wil besteden.

Notitieboekjes zijn natuurlijk ook onmisbaar in je stationery stash. Ik verslind notitieboekjes zo’n beetje en ik baal stiekem dus ook dat mijn Beyoncé boekje van Urban Outfitters inmiddels is volgeschreven. # sad. Verder heb ik een luipaardprint boekje van Sissy Boy, het roze notitieboekje heb ik gehad en komt dacht ik van Action en mijn bullet journal is van My Bullet Journal.

Weekly en daily planner

leukste stationery

Onlangs ontdekte ik de monthly, weekly & daily planners van Studio Stationery. Ik kocht de weekly- en daily plan boekjes en ik vind ze helemaal top. Ze hebben een klein en handig formaat en je kunt er overzichtelijk je week planning of dag planning in bijhouden.

Ik merk dat ik mijn bullet journal vooral heel fijn vind voor de ontspanning en om lekker even offline te zijn, maar dat ik het toch niet helemaal praktisch vind om enkel en alleen met een bullet journal te plannen. Daarom heb ik ook deze planners erbij. Ik vind ze vooral handig om mee te nemen; ze zijn een stuk kleiner en dunner dan mijn bullet journal.

leukste stationery

Dit is de binnenkant van de planners. Ik vind het heel handig en overzichtelijk. Het enige minpuntje vind ik dat de dagplanner maar tot 19.00 uur gaat, omdat ik meer een avondmens ben en vaak ‘s avonds ook nog dingen voor mijn studie doe. Maar wie weet is dit juist een goede tool om meer overdag voor elkaar te krijgen, zodat ik ‘s avonds lekker kan chillen!

Stickers

Stickers zijn eigenlijk pure opvulling. Heb je het nodig? Niet per se. Maakt het het plannen leuker? Zeker wel. Ik heb een stickerboekje van Studio Stationery dat vol staat met leuke dingen. Van blije emoticon stickers tot stickers met ‘lunch’, ‘hair appointment’, ‘work out’, ‘bills’, ‘pay day’ en ‘date night’ erop. Maar ook grappige, (en soms wat afgezaagde), quotes erop die je kunt gebruiken in je bullet journal of andere planners.

leukste stationery

leukste stationery

leukste stationery

Washi tapes

Washi tapes: i love it. Ik voel me soms net een kind van 3 met m’n washi tape stash, want ik heb er zeker meer dan ik nodig heb. Washi tape kan vrij prijzig zijn als je het bijvoorbeeld bij hobbywinkel Pipoos of bij Studio Stationery koopt, maar gelukkig zijn er meer verkooppunten. Zo heb ik bijna al mijn washi tapes van AliExpress. Het is even een tijdje wachten, maar dan heb je ook wat. HEMA verkoopt ook leuke washi tapes en andere handige items. Ook bij de Action kun je zeker te weten de leukste stationery spullen scoren.

leukste stationery

leukste stationery

Fineliners

Zwarte fineliners zijn een must voor bullet journaling: dat ga je zeker veel gebruiken. Maar ook als je niet aan bullet journaling doet, zijn fineliners super fijn. Ik heb even gezocht naar de perfecte fineliners en deze uiteindelijk gevonden. Ik had ze namelijk eerst van HEMA en deze vond ik totaal niet fijn en ze drukten mega erg door. Nu heb ik fineliners van Staedtler, waar er 6 van in één pakje zitten. Van een super dunne pen waar je echt heel fijne lijntjes mee kunt zetten tot wat dikkere lijnen (0,05 tot 0,8).

leukste stationery

Welke stationery vind jij het fijnste om te plannen? Of heb je nog een handige tip? Laat me weten in de comments wat jij de leukste stationery vindt :).

Meer over plannen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *