Say what?! Deze trendy haar clipjes komen eigenlijk gewoon van AliExpress en meer

Say what?! Deze trendy haar clipjes komen eigenlijk gewoon van AliExpress en meer

Het internet stroomt over met alle hippe webshops die als paddenstoelen uit de grond poppen. We komen ze tegen op onder andere Instagram en worden verleid door de prachtige plaatjes waarop de producten worden aangeprezen. En zo vergeten we nog wel eens dat we soms even twee keer moeten checken waar deze hippe, fashion items eigenlijk vandaan komen. Want er zomaar vanuit gaan dat elke webshop daadwerkelijk een eigen lijn heeft, dat kun je maar beter niet meer doen.

Haar clipjes bijvoorbeeld, zijn dé haartrend van 2019. Je hebt ze vast al voorbij zien komen op de gram of bij je vriendinnen. Die leuke haar clipjes met parels erop, met roze marmer of een leuk luipaard printje. Helemaal hip én helemaal nu. Maar waarschijnlijk zijn ze niet van het merk waar jij denkt dat ze van zijn.

Precies dezelfde haar clipjes uit die hippe webshops, zijn namelijk gewoon voor een prikkie te koop op AliExpress. Voor 0,50 tot 0,80 cent om precies te zijn. Grote kans dat jij er 5,00 tot 9,00 euro voor neer kan leggen bij een hippe webshop. We worden dus gewoon massaal voor de gek gehouden.

Steeds meer webshops ‘claimen’ kleding alsof het van hun is

Dit is lang niet de eerste keer dat dit gebeurt. Zo las ik onlangs al een artikel op NSMBL, over het merk PrettyLittleThing. PrettyLittleThing oogt als een super tof merk met fashionable items, maar klanten kwamen erachter dat de kleding van dit merk niet echt van dit merk was.

Sommige kleding items waren namelijk van Fruit of the Loom, een goedkoop Amerikaans merk. Wat PrettyLittleThing deed? Het originele label eruit knippen, hun eigen label eraan hangen en het product lekker met dikke winst doorverkopen. Wel slim. Mits ze het oude label wat zorgvuldiger eruit hadden gehaald.

Ook in Nederland gebeurt dit vaker dan je denkt

Zelf heb ik ook een korte periode bij een fast fashion kledingwinkel gewerkt – waar ik de naam niet van ga noemen – en waar ook het Spaanse label eraf werd gehaald en werd vervangen door een eigen kaartje.

Toen ik pas een video keek waarin een grote vlogger vertelde over dat deze winkel echt een eigen kledingcollectie heeft “want er hangt een eigen label aan” (haar woorden) en “het van heel goede kwaliteit is”, dacht ik alleen maar ‘je moest eens weten’. Vandaar dat ik dit nu deel.

Check eerst je kleding

Het is dus verstandig om altijd even te checken waar je kleding vandaan komt, zeker bij die hippe webshops die weinig of geen fysieke winkels hebben. Zo voorkom je dat je eigenlijk wordt opgelicht en het bespaart je een hoop geld. Want als je dan toch voor fast fashion kiest, kun je die haar clipjes net zo goed zelf bij AliExpress bestellen natuurlijk ;).

Voor mij is dit in ieder geval weer een extra reden om langzaam maar zeker afscheid te nemen van fast fashion. Vaak zijn duurzamere merken namelijk ook een stuk transparanter over waar hun producten vandaan komen en waar het van gemaakt is. Dat voelt toch wel een stuk prettiger.

Meer over mode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *