3x alternatieven voor de sportschool + WIN ACTIE!

3x alternatieven voor de sportschool + WIN ACTIE!

Wil je wel heel graag sporten, maar liever niet naar de sportschool? Dat is best begrijpelijk. In je eentje oefeningen doen en op standaard apparaten staan, klinkt inderdaad niet heel aantrekkelijk. Goed nieuws voor jou, want er is meer dan een sportschool!

Daarom zet ik de leukste alternatieven om toch fit te worden/blijven voor je op een rijtje. Van thuis sporten tot een bootcamp: er zijn genoeg manieren om lekker te sporten.

3x alternatieven voor de sportschool

1. Teamsport

Sporten is niet alleen fysiek, maar ook mentaal heel goed voor je. Zo kan het angst en depressies verminderen en met name teamsporten dragen hier positief aan bij. Teamsport is namelijk ideaal: je bent lekker in beweging en je komt in een gezellig team terecht. Hiermee ben je meteen onderdeel van een groep en je kunt ook een hoop gezellige feestjes verwachten. Waag daarom eens een poging op voetbal, korfbal, basketbal, volleybal, handbal of iets anders leuks.

2. Bootcamp

Net als bij teamsport, word je ook bij een bootcamp onderdeel van een groep. Een bootcamp is een beetje een mix van individueel sporten en een teamsport. Het is in groepsverband, maar de oefeningen voer je veelal alleen uit en op je eigen niveau. Een bootcamp is dus ideaal voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter. Met een bootcamp train je heel je lichaam en verbeter je je conditie. Daarnaast is het heel gezellig en een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Bootcamps worden gegeven bij sportscholen, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die op eigen initiatief bootcamps geven. Zo geeft mijn zus – Tara van The Outdoor Fitclub – op dinsdag- en donderdagavond bootcamps in Almkerk. Enthousiast geworden? Kom dan zeker eens meedoen en kijk of het iets is voor je! Meer informatie vind je hier en scroll even naar beneden voor een leuke win actie!

3. Thuis sporten (met YouTube video’s)

Het vergt wat discipline, maar thuis sporten kan makkelijker dan je denkt.¬†Zeker met behulp van YouTube video’s. Er zijn ontelbaar veel work-out video’s te vinden die je zo mee kunt doen. Ik vind zelf Blogilates heel fijn en ik doe regelmatig √©√©n van haar work-outs. Haar video’s vari√ęren van een 10 minuten work-out tot een work-out van een uur. Je kunt dus zelf kiezen of je een total body work-out doet of bijv. alleen je buik, billen, benen of armen traint.

Natuurlijk kun je ook gewoon zelf de oefeningen doen die jij fijn vindt. Door wat sportspullen aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld een matje, wat gewichten, een springtouw en weerstandsbanden, kun je je oefeningen zwaarder maken en jezelf wat meer uitdagen.

WIN ACTIE!

Wil jij graag meedoen met de bootcamp van The Outdoor Fitclub en ervaren of het iets voor jou is? Of ga je al naar de bootcamp en wil je graag nog vaker gaan? Wie weet is dit dan jouw lucky day! Je maakt namelijk kans op 3 gratis lessen voor jou én je sportmaatje!

Hoe? Je hoeft alleen dit maar eventjes te doen:

Meer over sporten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *